یکشنبه 21 خرداد 1396 / 10:42|کد خبر : 2582|گروه : سياسي

شهر آرمرده و روستای کانی گویز بانه کاندید دهکده جهانی صنایع دستی

شهر آرمرده و روستای کانی گویز بانه کاندید دهکده جهانی صنایع دستی

سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بانه گفت: روستای کانی گویز و شهر آرمرده بانه به عنوان کاندید برای دهکده جهانی صنایع دستی با محوریت شالبافی و بستک بافی معرفی شده است.

سعداله رحیمی خواه؛ امروز در گفت و گو با خبرنگار آرباباخبر، با اعلام این خبر اظهار داشت: شهرستان بانه از ظرفیت بالایی در حوزه صنایع دستی برخوردار است و از دیر باز مردمان این دیار در حوزه صنایع دستی فعالیت چشمگیر و مستمری داشته اند.

وی؛ شالبافی، بستک بافی، معرق کاری؛ گیوه بافی؛ نازک کاری و قالی بافی را از شایع ترین رشته های صنایع دستی در این شهرستان برشمرد و گفت: شالبافی و بستک بافی از جمله شاخص ترین رشته های صنایع دستی بانه است که شهرتی جهانی دارد و خوشبختانه در بانه از اقبال خوبی برخوردار است بطوریکه در سال 93 این دو رشته با نام بانه به ثبت ملی رسید .

رحیمی خواه خاطرنشان کرد؛ در حال حاضر 300 نفر در رشته های بستک بافی و شالبافی که به نوعی از رشته های بومی شهرستان بانه نیز هستند اشتغال دارند که 250 نفر در شهرهای آرمرده و بانه با اولویت آرمرده و 50 نفر دیگر هم در روستای کانی گویز به رشته بستک بافی اشتغال دارند.

رئیس اداره میراث فرهنگی؛ صنایع دستی و گردشگری شهرستان بانه تصریح کرد:  شهر آرمرده و روستای کانی گویز، کاندید دهکده جهانی صنایع دستی شدند و با توجه به ظرفیت هایی که این دو محل در حوزه صنایع دستی اصیل و بومی برخوردار هستند امیدواریم در آینده نزدیک به دهکده جهانی صنایع دستی شالبافی و بستک بافی تبدیل شوند.

وی در ادامه یادآور شد؛ هم اکنون حدود 150 نفر از افرادی که در حوزه صنایع دستی فعالیت مستمر دارند تحت پوشش بیمه هستند و از مزایای بیمه و بازنشستگی بهره مند می باشند که متاسفانه در دو سال اخیر این تعداد ثابت بوده است .

رحیمی خواه با اشاره به ظرفیت های شهرستان بانه و سابقه این شهرستان در زمینه صنایع دستی و  همچنین شعار سال مبنی بر اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال خاطرنشان کرد؛ بر همین اساس اداره میراث فرهنگی؛ صنایع دستی و گردشگری بانه برای رونق بخشیدن به این حوزه و ایجاد اشتغال برای جوانان علاقمند به صنایع دستی اقدام به برگزاری کلاس هایی بصورت رایگان در این حوزه نموه است.

رحیمی خواه؛ شالبافی، نازک کاری، گیوه بافی، معرق کاری؛ بستک بافی و قالی بافی را از جمله رشته های مذکور برشمرد و گفت: طی قرار داد و تفاهم نامه ای که با ادارات حمایتی مانند کمیته امداد حضرت امام(ره)، بهزیستی و اداره زندان ها داریم اداره میراث فرهنگی بانه این آمادگی را دارد که در طول سال برای مددجویان تحت پوشش نهادهای مذکور کلاس های آموزشی برگزار و پس از پایان کلاس ها برای کسانی که این دوره ها را با موفقیت سپری کرده اند گواهینامه معتبر صادر کند.

رحیمی خواه تجلیل از پیشکسوتان و نام آوران صنایع دستی بانه و برگزاری نمایشگاه های متنوع صنایع دستی بصورت زنده در نقاط مختلف شهر بانه را از جمله برنامه های شاخص این اداره در طول هفته صنایع دستی عنوان کرد.



برچسب ها :

بانهمیراث فرهنگیشالبافیبستک بافیدهکده جهانی صنایع دستیآرباباخبرکاندید

نظرات کاربران :

اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید!

دیدگاه های ارسالی شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نام *
 

کد امنیتی