سه شنبه 24 فروردین 1400 / 09:14|کد خبر : 4370|گروه : اجتماعي

در گفتگو با کارشناس امور اجتماعی مطرح شد؛

افزایش فشار اقتصادی تاثیر زیادی در اقدام افراد برای ارتکاب به جرم دارد

افزایش فشار اقتصادی تاثیر زیادی در اقدام افراد برای ارتکاب به جرم دارد

 لقمان صدیقی کارشناس امور اجتماعی گفت: فشارهای اقتصادی به عنوان یکی از شاخص‌های تعیین کننده چگونگی رفتار افراد، تأثیر زیادی در اقدام آنها برای ارتکاب جرم دارد.

لقمان صدیقی کارشناس امور اجتماعی در گفتگو با خبرنگار آربابا خبر، با اشاره به اینکه افزایش فشار اقتصادی تاثیر زیادی در اقدام افراد برای ارتکاب به جرم دارد اظهار کرد: نوسانات اقتصادی و افزایش قیمت برخی از وسایل مورد استفاده مردم نیز تأثیر مهمی در افزایش وسوسه‌ها نسبت به ارتکاب جرم در جوانان دارد.
 
 
 
 
 
وی افزود: بستر جامعه هم شرایط لازم برای ارتکاب به جرم توسط این افراد را فراهم کرده است چرا که تهاجم فرهنگی و وجود نداشتن منابع صحیح اطلاعاتی باعث شده تا بسیاری از ارزش‌ها به ناهنجاری اجتماعی تبدیل شود و بسیاری از ناهنجاری‌های اجتماعی در زمره ارزش‌ها قرار گیرند.
 
 
 
 
 
صدیقی عنوان کرد: آنچه که سبب وقوع جرم توسط این افراد می‌شود شرایط مناسب ارتکاب جرم است و این شرایط بیش از آنکه به مجرم وابسته باشد به قربانی جرم و موقعیت او بستگی دارد، از این رو در صورتی که شرایط مناسب یعنی وجود قربانی بالقوه و فقدان قوه قهریه برای بازداشت مجرم از ارتکاب جرم مهیا نباشد، احتمال وقوع جرم توسط مجرم کاهش خواهد یافت.
 
 
 
 
 
وی ادامه داد: رشد روز افزون جرایم و كاهش سن ارتكاب جرم از دغدغه های همه كشورهاست و این مساله بر اهمیت و ضرورت پیشگیری از جرم افزوده، به دلیل كارآیی كه پیشگیری از جرم نسبت به مجازات مجرم دارد، این مقوله مورد توجه بسیاری از كشورها قرار گرفته است.
 
 
 
 
 
صدیقی تاکید کرد: وقوع جرم، به عنوان یک پدیده نامطلوب اجتماعی، علل روانی، اقتصادی و اجتماعی متعددی دارد، با توجه به اینکه از طرفی عامل اقتصادی، عامل مهمی برای تمام ساختارهای اجتماعی بوده و تأثیرات قابل‌توجهی بر روی وقوع جرم دارد،پیشگیری از وقوع جرم از یك سو باعث حفظ امنیت عمومی، ارتقای سطح امنیت روانی و احساس امنیت در جامعه می شود و از سوی دیگر از هزینه های سرسام آور برای دولت جلوگیری می كند.
 
 
 
 
 
وی تصریح کرد: وقتی فشار فقر و مشکلات اقتصادی به افراد جامعه افزایش یابد، طبیعتا جرایم افزایش می یابد، وقتی مردم تحت فشارهای اقتصادی و فقر قرار گیرند، چه بسا حتی اگر متدین هم باشند ولی نتوانند نیازهای زندگی را تامین کنند، به ویژه نیازهای ضروری را به دنبال دست درازی و سرقت اموال دیگران می روند.
 
 
 
 
 
صدیقی در پایان با بیان اینكه باید از ظرفیت همه دستگاه ها در امر پیشگیری استفاده كرد، خاطر نشان کرد: در راستای تحقق برنامه های پیشگیرانه از یك سو باید از ظرفیت مساجد و مشاركت شهروندان بهره گرفت و از سوی دیگر نیز مدیران دستگاه ها باید اعتقاد محكمی نسبت به این امر داشته باشند.
 
 
 
 
 
انتهای پیام/


برچسب ها :

ارتکاب جرمفشار اقتصادیناهنجاری های اجتماعیکارشناس امور اجتماعی

نظرات کاربران :

اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید!

دیدگاه های ارسالی شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نام *
 

کد امنیتی